Scooter rijbewijs halen in Haarlem

Geplaatst op 25-01-2022

Wat voor rijbewijs heb ik nodig om scooter te rijden in Haarlem?

Om op een bromfiets, scooter, speed pedelec, bromfiets of brommobiel te mogen rijden, moet je in het bezit zijn van een scooter rijbewijs. Heb je al een rijbewijs voor de auto (rijbewijs B) of een rijbewijs voor een motor (rijbewijs A)? Het scooter rijbewijs (AM-rijbewijs) wordt direct toegevoegd aan je bestaande rijbewijs. Natuurlijk is het scooter rijbewijs voor de meeste leerlingen het eerste rijbewijs. Waar wacht je nog op? Haal vandaag nog je scooter rijbewijs in Haarlem!

Wil je leren scooter rijden in Haarlem?

Je kiest je scooter rijschool natuurlijk helemaal zelf. Rijscholen vergelijken heeft voordelen. Let op: kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar het slagingspercentage. Veel rijscholen bieden een gratis proefles aan, zo kom je er helemaal gratis achter welke rijschool het beste bij jou past, en slaag je straks sneller tijdens je examen bij CBR Haarlem.

Vraag na het volgen van de scooter rijlessen een scooter examen aan bij CBR Haarlem

Vanaf je 15e mag je het examen scooter theorie in Haarlem al doen voor het scooter rijbewijs (AM-rijbewijs). Nadat je geslaagd bent ontvang je per e-mail je theoriecertificaat. Vanaf 16 jaar mag je scooter rijlessen volgen en je scooter praktijkexamen doen. Om je optimaal voor te bereiden op het theorie examen, kun je (ook al vanaf je 15e) beginnen met een spoedcursus scooter theorie in 1 dag. Op de website van het Centraal Bureau voor het Rijbewijs (CBR) staat informatie over het aanvragen van het AM-rijexamen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op het  theorie en praktijkexamen voor het scooter rijbewijs (AM-rijbewijs).

Een scooter rijbewijs kan gecombineerd worden met een auto- of een motorrijbewijs

Heb je een geldig auto- (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? je hebt dan helemaal geen apart scooter rijbewijs meer nodig. je rijbewijs wordt direct 'opgewaardeerd' , het AM-rijbewijs wordt als het ware bijgeschreven. Hierdoor hoeft je dus geen apart scooter examen meer af te leggen.

Voor bijzondere voertuigen (Segway bijvoorbeeld) is in Haarlem geen scooter rijbewijs nodig!

Voor het besturen van een speciale voertuigen, zoals de Segway, Stint of Trikke, is momenteel geen scooter rijbewijs vereist. Het ministerie ontwikkelt op dit moment nieuwe richtlijnen. Om in de toekomst dit soort bijzondere voertuigen te mogen besturen, heb je hoogstwaarschijnlijk wél een rijbewijs nodig.

Hoeveel scooter rijlessen zijn nodig bij een rijschool in Haarlem?

Gemiddeld zijn 4 tot 6 uur aan cursussen vereist. Daarna mag je het scooter praktijkexamen afleggen bij CBR Haarlem.

Hoeveel kost het om een rijbewijs voor een scooter te halen in Haarlem?

De kosten van een scooter rijbewijs verschillen per rijschool. Natuurlijk is het ook afhankelijk van hoeveel rijlessen jij nodig hebt om uiteindelijk veilig scooter te kunnen rijden. Voor €340 krijg je vier lessen (2 keer 2 uur) en een eindexamen. Een enkele les kost je €44. Natuurlijk moet je ook theorie examen doen. Hiervoor rekent het CBR in Haarlem €34.

Hoe vraag je je scooter rijbewijs aan bij de gemeente Haarlem?

Voor het behalen van je scooter rijbewijs moet je in Haarlem twee keer naar de openbare hal van de gemeente Haarlem: een keer voor de aanvraag en een keer voor het ophalen. Het indienen van je aanvraag kan alleen afspraak. Op de vijfde werkdag na het indienen van je aanvraag (op donderdagen tussen 9:00 en 20:00 uur) kunt je je rijbewijs ophalen tussen 9.00 en 16.00 uur. Het is niet nodig om een ophaalafspraak in te plannen.